2015. március 14., szombat

Még hogy ingyen?!

Egyszer volt, hol nem volt...

Egy igen remek oldal (5mp.eu), ahol weblapot szerkeszthettünk, méghozzá jót, fényképekkel, videókkal, linkekkel, űrlapokkal egybeforrva. Ingyenes, és az is marad! - hirdette magát. És úgy is volt. S én kínálgattam az ismerősöknek bővivel.

Aztán apránként szivárogtak az előjelek, ez sem fog soká tartani, épp csak addig, míg megszeretjük és megszokjuk az egyszerűségét. Reklámmentesítsd! Ennek költsége felért egy weboldal bérlésével (vagy rögtön kettőével), de igazából nem volt rá szükség. Eleddig.

Természetesen mindenki rájön, ha igazán akar bevételt, ütőset, de kényelmesen, akkor a szex, a pornó, és persze a zárjegyes termékek (nevezzük így a jogvédelem alatt álló, de "szabadon letölthető" cuccokat) kikerülhetetlenek. Bár a szabályzatában ott volt elejétől fogva, hogy mit nem tartalmazhatnak az ott létrehozott oldalak, természetesen ezen könnyedén túlléptek. A kiírást törvény rendeli el, az ellenőrzés meg... Hiába jelezték a visszaéléseket, nem szankcionálták az oldalakat. Persze mi csak hallgassunk, hiszen ingyenesen vesszük igénybe a szolgáltatásait!

Az, hogy egyre több reklám jelent meg, elviselhető volt, mindaddig, míg azok értelmes dolgokról szóltak. Na, de berobbant a társkeresők, meg a mást keresők (de még inkább kínálók) hirdetései, és máris bánom, hogy épp tegnap beszéltem rá valakit, hogy itt készítsen honlapot magának. Jaj, ne! Neee!

Így lehet restellni, amit tegnap még büszkén mutogattunk. Nagy kár érte! Lehet keresni a következő ingyenest...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése