2015. június 7., vasárnap

Rózsaszín menet

Avon a nőkért:

  • kismamáknak kiegészítő kereseti lehetőség,
  • a családi programok közt némi társasági élet,
  • elsősorban női kellékek, bizsuk, kiegészítők,
de amiért leginkább:
  • mellrák elleni küzdelem
Persze a lista lehetne hosszabb, de tegnap a győzteseket, a mellrák-túlélőket ünnepelte Budapest. A rózsaszín menet az első években futás volt, majd apránként lelassítottak, s tegnap 3,7 km-es sétával vonulhattak végig a támogatók Budapest két szép hídján. A cél: felhívni a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre, a megelőzésre és a védekezésre, valamint lelki támogatással a betegségben szenvedők mellé állni. Az adománygyűjtés egész évben rózsaszín szalagocskák és pólók, egyéb termékek eladásával is zajlik, de az év eseménye mégis csak ez a megmozdulás, amikor is az egész ország, sőt Európa is felfigyel a nők speciális küzdelmére.

Avon Budapest séta 2015. június 6-án; Fotó: Mohai Balázs
Az adománygyűjtő termékekből származó teljes bevétel, de valamennyi eladott Avon termék árából egy forint adakozásba megy. Évente igen sok millió forint kerül így szétosztásra korszerű vizsgáló berendezések vásárlásával, hogy kézzel fogható segítséget kaphassanak a nők.

A mellrák szűrése röntgen mammográf készülékkel fájdalmas. Ezt ne szépítsük. A szűrés 45 év feletti nőknek évenként kötelező. A röntgensugárnak van (lehet) káros mellékhatása. Ezt se szépítsük.

A modern CT vizsgálat fájdalommentes, eddigi ismereteink szerint a gép nem bocsát ki káros sugarakat, ugyanakkor jóval átláthatóbb képeket készít. Felmerülő kérdések és kétségek esetén mágneses MR berendezéssel még részletesebb felvételek készülnek, szintén fájdalom és (állítólag) káros sugárzás nélkül. Ilyen modern berendezések egyre nagyobb számban állnak az egészségügy szolgálatába Magyarországon is, egyebekben az Avon megmozdulások eredményeképpen.
A CT mellvizsgálat ára 30-40 ezer forint körül mozog, ha valaki soron kívül kéri. Orvosi beutalóval néhány héttől néhány hónapig terjed a várakozási idő, viszont ingyenes, ám ezt a fájdalmas röntgen vizsgálat kell, hogy megelőzze. (Számomra érthetetlen, miért...)
S emlékezzünk az elmúlt évi hírre, miszerint vérteszt is segíthet. [cikkhez tovább...]

Az Avon cég tehát valóban sokat tesz a nőkért, minden évben. Programjuk valóban figyelemfelkeltő, méghozzá szerte a világban. A látványos menet segítő kezet nyújt. Köszönet érte minden résztvevőnek!

by dailynewshungary


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése